Negeri PAKATAN mesti lebih baik

15 08 2009


Oleh Ketua Pemuda PAS Pusat

1. Alhamdulillah , PRU ke 12 lalu menyaksikan Pakatan Rakyat menang bergaya . 5 buah negeri termasuk Kelantan yang berjaya dipertahankan sejak 18 tahun yang lalu sebelum Perak dirampas secara tidak bertamaddun oleh UMNO dan BN.

2. Kemenangan adalah ujian . Apakah kemenangan itu akan menjadikan kita bersyukur lalu kita tunai amanah dan tanggungjawab dengan sejujurnya atau kita kufur dengan kita mengabaikan amanah dan menjadikan kita tidak jauh beza dari kerajaan UMNO dan BN yang berjaya ditumbangkan itu.

3. Apabila kita menentang UMNO dan bersaing dengan mereka di dalam pilihanraya ertinya paling tidak kita mahu berbeza dengan UMNO atau kita mesti menjadi lebih baik dari UMNO . Berbeza dan lebih baik dari aspek moral pemerintahan dan pentadbiran samaada politik , ekonomi mahupun sosial .

4. Justeru itu , kerajaan Pakatan Rakyat yang telah pun memasuki tahun kedua , mestilah mempunyai pelan besar dan jelas untuk beranjak dan bergerak jauh kehadapan untuk menjadi lebih baik dari pemerintahan UMNO dan BN sebelumnya .

Baca seterusnya:
Zamri lawan Nizar:Negeri PAKATAN mesti lebih baik

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: